Pluimveehouderij

Achtergrond

Lichte daling prijs scharreleieren

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram is licht gedaald. Voor 100 stuks wordt nu €7,55 betaald, 1 cent minder dan een week eerder.

De prijs staat nu nog altijd bijna een €1 boven de notering van exact een jaar geleden. De lichte prijsdaling bij de scharreleieren had groter kunnen zijn, want de handel viel wat tegen aan het begin van de week. In de loop van de week herstelde de handel zich iets, waardoor een grotere prijsdaling uitbleef.

Genoeg aanbod

Het aanbod aan scharreleieren is voldoende, maar neemt wel iets af. Toch denken handelaren dat er genoeg eieren zijn richting Pasen. De vraag naar de eieren neemt in de komende weken wat toe. De volumes van de bestellingen worden groter en ook de retail gaat zich meer roeren in de markt.

Prijs stijgt hooguit fractie

Door de lichte daling is aan de prijsstijging die vanaf midden januari werd ingezet een einde gekomen. Met Pasen in het vooruitzicht is het niet de verwachting dat de prijzen zullen dalen. Een flinke plus op de prijs wordt door handelaren echter niet verwacht.

De witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram zijn wel iets duurder geworden. De prijs voor 100 stuks stijgt met 4 cent naar €5,45. De handel in deze eieren loopt net als in de voorbije weken goed door.

Prognose: stabiel tot licht stijgend.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.