Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierprijs trekt stijgende lijn door

De handel in eieren loopt door in het tempo van de voorbije weken. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram stijgt met 37 cent naar €7,56 per 100 stuks.

De vraag naar eieren is goed, al geven handelaren aan dat het effect van de naderende paasdagen nog niet goed merkbaar is.

Ruime voorraden bij pakstations

De hogere eierprijzen zijn vooral het gevolg van de voorraden die zijn aangelegd bij de pakstations. Rond de kerstdagen was sprake van een tekort aan eieren. Door nu ruime voorraden aan te leggen, hopen pakstations dat scenario rond Pasen te voorkomen.

Voorjaarsvakantie zorgt voor rustige handel

De industrie houdt zich tamelijk rustig. Ook daar zijn de voorraden nog ruim. De afzet naar de retail verloopt rustig. De consumptie is, met de voorjaarsvakantie in Midden- en Zuid-Nederland, kalm. De vraag vanuit de ververijen kabbelt verder door op het rustige niveau van de voorbije weken.

De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram trekt de stijgende lijn van de voorbije weken ook door. Voor 100 stuks van deze eieren wordt nu €5,41 betaald, 18 cent meer dan een week geleden.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaaloverzicht

Laatste reacties

  • rvdb

    heb mn twijfels bij dit verhaal, als er geen vraag zou zijn dan zou er ook geen stijging zijn lijkt mij .
    bekent scenario, het naar beneden schrijven van de prijs lijkt het meer op

  • Barneveldsei

    Als de voorjaarsvacantie voor rustige handel zorgt, hoe explosief zullen de eieren over 2 weken stijgen? Daarna zal na de paasdagen de Rabo topman weer gelijk krijgen.

  • Barneveldsei

Of registreer je om te kunnen reageren.