Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Aanbod zware kuikens daalt licht

De vleeskuikenmarkt is stabiel. De vrije prijs voor lichte kuikens bleef gelijk. Alleen voor zware vrije kuikens wordt 2 cent meer betaald.

Daarmee wordt voor zowel lichte als zware dieren nu €0,92 per kilo betaald.

Vleeskuikens iets minder zwaar geleverd

Het aanbod aan zware kuikens is minder ruim dan in de voorbije weken. De dieren worden iets minder zwaar geleverd, al komen er aan het einde van de week nog wel wat zware kuikens op de markt. Volgende week zal de markt naar inschatting van handelaren in evenwicht zijn.
De vleesafzet van kuikens met normale gewichten loopt goed door, terwijl vlees van de zwaardere kuikens nog altijd moeizaam verloopt.

Basiscontractprijs voor derde week stabiel

De basiscontractprijs staat voor de derde week op €0,655 per kilo. Vorig jaar stond deze prijs in week 5 nog op €0,705 per kilo. Door hogere toeslagen ligt de uitbetaalprijs ongeveer op hetzelfde niveau.

Prognose: stabiele markt.

Laatste reacties

 • new kids

  't Werd tied dat we op NOP richtpries worden uutbetaald Frank. Leg nog es uut woar die pries maakt wur.

 • groot boerdam

  Volgende week markt in evenwicht volgens de handelaren.
  Vanaf volgende week structueel te kort zal men bedoelen!
  Slachters overal eerder de kuikens halen onder het mom van anders te zwaar,ze hebben er niet genoeg!daarom eerder ophalen.

 • R. B.

  Toeslagen gaan dit jaar over de 30 cent wat hebben we dan bereikt met het kunstmatig drukken van de basis prijs? Chauffeurs maken steeds meer kilometers voor een vracht kuikens. Men zou maximale reisafstand moeten invoeren, wat beter zou werken dan al die concepten. Wie houd wie voor de gek.

 • new kids

  Over de 30, wat is het nu eigenlijk? 't is niet bij te houden.
  Moet je het voer ook bij de tussenpersoon kopen zeker?

Of registreer je om te kunnen reageren.