Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs stabiliseert op 55 cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stabiliseert op 55 cent per kilo. Daarmee komt zo vlak voor de feestdagen even een eind aan de continue prijsdaling in de afgelopen maanden.

In juni stond de contractprijs nog op 66,5 cent per kilo. Dat betekent dat de prijs nu ruim 17% lager staat. Ook in voorgaande jaren liet de contractprijs na de zomer een fikse daling zien, maar het prijsverschil met voorgaande jaren is de laatste tijd wel flink toegenomen. Een jaar geleden lag de contractprijs nog op 68 cent per kilo, en in dezelfde periode van 2014 werd 71 cent genoteerd. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de toeslagen dit jaar veel hoger liggen dan de vleeskuikenhouders gewend zijn.

Prijzen flink onder druk

Maar ook de vleeskuikencontractprijs ABC in België ligt duidelijk lager dan in voorgaande jaren. Voor de komende week stabiliseert de ABC-prijs op 83 cent per kilo. Daarmee ligt de prijs 5 cent onder die van een jaar geleden.

Bij de vrije prijzen is het beeld niet anders. Ook daar stonden de prijzen de afgelopen tijd flink onder druk. Een licht prijsherstel bij zowel lichte als zware kuikens vormt dan ook een welkom lichtpuntje in deze afzet.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.