Pluimveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod drukt prijs vleeskuikens

De markt voor vleeskuikens blijft ontzettend vol. Het aanbod aan vleeskuikens is zeer ruim en de handel in de vleesproducten kan dit ruime aanbod niet plaatsen. De vrije prijzen zakken 1 tot 2 cent per kilo.

De vrije prijs voor lichte kuikens tot 2.000 gram zakt met 1 cent naar 83 tot 85 cent per kilo, terwijl de middelzware en zware kuikens 2 cent in prijs dalen. Daarmee komt de prijs voor kuikens boven 2.600 gram op 74 tot 76 cent per kilo. De vrije prijs voor kuikens tussen de 2.000 en 2.600 gram staat nu op 77 tot 79 cent per kilo.

Weinig positieve signalen uit handel

Pluimveeverwerkers kunnen maar moeilijk overweg met de huidige gewichten. Vooral het aanbod aan zwaardere kuikens is aan de zeer ruime kant. De afzet van filets verloopt zeer moeizaam, terwijl ook over de verkopen van andere producten nog weinig positieve signalen uit de handel komen.

Ook de basiscontractprijs moet een stapje terugdoen. De prijs zakt met 0,5 cent naar 56 cent per kilo. In België bleef de ABC-notering nog wel stabiel. Deze notering staat nog altijd op 84 cent per kilo.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.