Pluimveehouderij

Achtergrond

Druk blijft aanwezig in vleeskuikenmarkt

De vleeskuikenmarkt staat nog altijd onder druk. Hoewel de vrije prijzen voor middelzware en zware kuikens stabiel bleven op maximaal 81 en 78 cent per kilo, zakte de prijs voor kuikens onder 2.000 gram met 2 cent naar maximaal 86 cent per kilo.

De daling van de vrije prijs voor lichte kuikens is te wijten aan een iets groter aanbod aan deze dieren. Van de wat zwaardere kuikens bleef het aanbod vrijwel stabiel.

Het aanbod aan vlees is nog altijd zeer ruim. Zowel bouten als filets zijn nog altijd zeer ruim voorradig. Vanuit Oost-Europa komt veel vlees op de markt tegen een lage prijs. Nederlandse verwerkers kunnen nauwelijks opboksen tegen deze prijzen. De export is een lichtpuntje. De uitvoer van pluimveevlees loopt wat vlotter.

Basiscontractprijs blijft gelijk

De basiscontractprijs blijft, na een daling van 2,5 cent in twee weken tijd, nu staan op 57 cent per kilo. De Belgische ABC-notering maakt ook een pas op de plaats. Deze prijs staat nog altijd op 84 cent per kilo.

Prognose: lichte prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.