Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs vleeskuikens daalt met 0,5 cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is met 0,5 cent gedaald naar 56,5 cent per kilo.

Hoewel een historische vergelijking moeilijk is vanwege veranderende toeslagen, staat de basiscontractprijs nu op het laagste niveau in 10 jaar tijd.

Ten opzichte van eerdere weken loopt de handel in levende vleeskuikens iets beter. Het aanbod is weliswaar nog aan de ruime kant, maar verwerkers kunnen wat beter overweg met de gewichten. De afzet van het vlees blijft nog altijd moeizaam. Bovendien liggen de prijzen nog altijd een op zeer laag niveau.

De vrije prijzen voor vleeskuikens komen deze week niet van hun plek. Dieren tot 2.000 gram leveren maximaal 86 cent per kilo op, kuikens tussen de 2.200 en 2.600 gram maximaal 81 cent per kilo, terwijl de zwaardere kuikens maximaal 78 cent per kilo opleveren. De Belgische ABC-prijs bleef gelijk op 84 cent per kilo.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.