Pluimveehouderij

Achtergrond

Vleeskuikenprijs maakt vrije val

De vrije prijzen voor vleeskuikens zijn bezig met een vrije val.

De prijs van zwaardere kuikens boven de 2.600 gram zakte voor de tweede week op rij met 6 cent naar 76 tot 78 cent per kilo. De prijs voor kuikens tot 2.600 gram zakte met 5 cent naar maximaal 81 cent per kilo. De prijs voor lichte kuikens tot 2.000 gram bleef wel stabiel op maximaal 88 cent per kilo.

De prijsval wordt veroorzaakt door een zeer ruim aanbod aan zwaardere vleeskuikens. De markt is op dit moment veel te vol. Bomvol. Dit zorgt automatisch voor een ruim aanbod aan vlees op de markt. In de vleeshandel lopen de marges voor de verwerkers daardoor verder terug.

Basiscontractprijs gezakt

De basiscontractprijs zakte met 1 cent naar 58,5 cent per kilo. In België hield de ABC-notering geen stand. Deze prijs daalde met 2 cent naar 85 cent per kilo.

De verwachting is dat de prijzen de komende weken nog iets verder dalen, omdat het ruime aanbod blijft.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.