Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Eierprijs stijgt bij vlotte handel

De opwaartse spiraal waar de eiermarkt zich in bevindt, zet verder door. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram stijgt met 17 cent naar €5,85 per 100 stuks. Kooi-eieren in deze gewichtsklasse stijgen zelfs met 25 cent in prijs naar €5,10 per 100 stuks.

De stijgende prijzen zijn een gevolg van een vlottere handel in eieren. Het aanbod aan bruine scharreleieren is zeker niet ruim, terwijl de vraag vanuit de retail wat groter wordt. De industrie houdt zich, net als de voorbije weken, wat afzijdig in de markt en bestelt alleen als ze echt eieren nodig heeft. Extra bestellingen worden niet gedaan.

Eierexport loopt weer iets beter

De export van eieren loopt weer wat beter. De afzet van eieren richting Groot-Brittannië trekt aan en ook de uitvoer van eieren richting derde landen verloopt een stuk soepeler. Toch blijft de concurrentie vanuit de Verenigde Staten groot. Eieren in Oekraïne zijn wat duurder geworden, waardoor hier wat winst is te behalen qua positie op de wereldmarkt.

Voor de komende weken wordt weinig verandering verwacht in de markt. De prijzen zullen gestaag hun weg naar boven vervolgen. De vraag naar eieren zal richting de feestdagen verder toenemen en dat ondersteunt de markt.

Prognose: prijs stijgt.

Eén reactie

  • Tonnis

    Moar tis nog gain vetpot.

Of registreer je om te kunnen reageren.