Pluimveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod drukt prijs kooi-eieren

De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram is met 16 cent gezakt. Voor 100 stuks wordt in week 2 €4,85 betaald.

Een jaar geleden vonden de prijzen voor kooi-eieren nog hun weg naar boven in de eerste weken van het jaar, maar daarvan is nu absoluut geen sprake. De verwachting is dat de prijzen zelfs verder dalen.

Veel goedkope eieren uit Polen

De prijsdalingen zijn het gevolg van een ruim aanbod aan kooi-eieren. Vanuit het buitenland, met name vanuit Polen, komen veel goedkope eieren op de markt. De industrie profiteert dankbaar van het ruime aanbod goedkope eieren. Handelaren verwachten voor de komende week weinig verandering in de kooi-eierenmarkt.

Scharrelmarkt vriendelijker

In tegenstelling tot de kooi-eierenmarkt ziet de scharrelmarkt er een stuk vriendelijker uit. Toch zakten de prijzen voor scharreleieren ook in week 2. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram zakte met 5 cent. Voor 100 stuks wordt nu €6,63 betaald; 60 cent meer dan in week 2 van 2015. Handelaren verwachten dat de prijzen voor scharreleieren niet verder dalen.

Prognose: kooi onder druk, scharrel stabiel.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.