Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen zakken verder weg

De eierprijzen zijn in de laatste week van 2015 gedaald. De prijs voor 100 stuks bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram zakte met 13 cent naar €6,93. Voor witte kooi-eieren in die gewichtsklasse werd in week 53 22 cent minder betaald dan een week eerder; €5,26 per 100 stuks.

Dat de prijzen onderuitgaan, is geen verrassing. Historisch gezien daalt de eierprijs aan het eind van het jaar en in de eerste weken van januari. In de weken voor de feestdagen zijn de prijzen gestegen, omdat de vraag naar de eieren groot was. Nu die feestdagen achter de rug zijn, zakt de vraag weg terwijl er genoeg eieren voorhanden zijn.

Toch zijn de prijzen niet zo fors gedaald als in de laatste week van 2014. Toen zakten de prijzen met meer dan 32 cent, oplopend tot €1,01 voor bruine kooi-eieren in de klasse 70/71 gram.

De verwachting is dat de prijzen ook in de komende weken een daling zullen laten zien. Daarnaast leeft echter ook de verwachting dat de prijsdaling dit jaar beperkt zal blijven, aangezien Pasen redelijk vroeg valt dit jaar.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.