Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijs laat nieuwe stijging zien

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren is voor de tweede week op rij gestegen. De prijs voor 100 eieren in de klasse 62/63 gram steeg met 7 cent naar €6,73. De prijs staat nu 74 cent boven de notering van exact een jaar terug.

Met name vanuit de industrie worden meer scharreleieren gevraagd. Daarnaast beginnen ververijen zich richting Pasen ook wat meer te roeren op de markt. Dat zorgt voor een positieve stemming in de scharreleierenmarkt. Handelaren geven aan dat de prijzen ook in de komende weken verdere stappen omhoog kunnen maken.

De prijzen van kooi-eieren hebben een bodem bereikt. Bij de lichtere en de zwaardere eieren waren zelfs lichte prijsstijgingen te zien. De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram bleef echter gelijk op €4,81 per 100 stuks. Handelaren geven aan dat het aanbod aan kooi-eieren nog altijd ruim is.

Moeizame markt voor kooi-eieren

Het ruime aanbod aan kooi-eieren komt vooral vanuit Zuid-Europa. Uit Spanje, Portugal en Frankrijk komen veel eieren op de markt. Ook vanuit Polen worden veel eieren aangeboden. Dit ruime aanbod drukt op de prijzen, waardoor nog altijd sprake is van een moeizame markt voor de kooi-eieren.

Prognose: scharrel stijgt, prijsdruk kooi

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.