Pluimveehouderij

Achtergrond 3073 x bekeken 13 reacties

Prijs scharreleieren zakt onder €7

De prijzen in een matige eierhandel staan onder druk. Het aanbod aan eieren is voldoende, maar handelaren geven aan dat met name de afzet naar de industrie moeizaam verloopt.

Voornamelijk de industrie in het noorden van Europa is een lastige afzetmarkt op dit moment. De industrie heeft nog een ruime voorraad en is afwachtend met het aankopen van nieuwe eieren.

De prijsdruk is ook terug te zien in de noteringen. De prijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62 tot 63 gram is met 14 cent gedaald en staat nu op €6,91 per 100 stuks in week 38. De prijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62 tot 63 gram ging met 9 cent naar beneden en komt uit op een notering van €6,14 per 100 stuks.

Over de consumptie van eieren zijn wisselende geluiden hoorbaar vanuit de markt. Waar de één zegt dat de consumptie van eieren goed is, zegt de ander dat deze tegenvalt en dat dit altijd zo is in deze periode van het jaar.

Door de moeizame afzet en de matige export van eieren verwachten handelaren dat de druk op de eierprijzen groter wordt.

Prognose: eierprijzen onder druk.


Laatste reacties

 • De Toekomst

  Pure manipulatie om de eier prijs te drukken, zijn er nu ineens geen eieren meer nodig in amerika? Maak je mij niet wijs.

 • h.wielens@upcmail.nl

  Als een grote eierhandelaar al opgepakt wordt na bedreigingen aan het adres van een concurrent omdat hij niet wil dat deze onder "zijn" leveranciers probeert eieren voor een betere prijs te kopen, dan weet je toch genoeg.........
  Kartelvorming mag kennelijk wel bij de eierhandel.

 • Tonnis

  Welke handelaar is dat dan, is dit dan dezelfde handelaar
  die ook voerleveranciers bedreigd als die afnemers bij een beter betalende eierhandelaar probeert onder te brengen, en dan dreigt voor zijn eigen hennen geen voer meer te zullen afnemen.

 • zon

  Ik geloof zeker dat er onder elkaar afspraken zijn om niet andere klanten af te nemen.
  Enkel met het doel de prijs te drukken.
  Ik ben ook heel benieuwd wie die eierprijsdrukker is.

 • Zents beheer

  Welke kleur trays ?

 • Mr Y

  Zents beheer, Het verhaal gaat meneer R is gebeld door meneer K en dat meneer K tegen meneer R heeft gezegd ik weet waar je huis woont.

 • Tuig

  Wat een gezwets. Noem man en paard of ze niks. Dat de prijs gemanipuleerd wordt geloof ik direct.

 • Mr Y

  en daarom noem jij jezelf hier tuig en geen Huisman

 • Tuig

  Kijken wat je schrijft. " ik weet Waar je huis woont" ???? En ik heb het niet zo op raadsels

 • zon

  Betreffende voerleveranciers worden dus beperkt in de service verlening naar hun afnemers toe onder dwang van de handelaar.
  Ze worden zelfs benadeeld.
  Daar zou ik als afnemer niet erg blij mee zijn.

 • Tonnis

  Maar even alle gekheid op een stokje, het is toch te zot voor woorden dat een directeur van een pakstation een inkoper van een ander pakstation bedreigd als deze een beter bod uitbrengt bij een leverancier van het eerst genoemde pakstation.

 • Barneveldsei

  Als er nog een openbare eiermarkt was zou je daar de eieren kunnen verhandelen.

 • maartje gussinklo

  In de laatste papieren editie staan verhalen over de mooie eierprijzen die we kunnen verwachten voor de rest van 2015 en wellicht ook een gedeelte van 2016 en nu 2 weken later??? Staan de eieren ineens onder druk...

  Raar verhaal toch weer. Amerika heeft toch nog steeds
  eieren nodig??

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.