Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs scharreleieren daalt 2 cent

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in klasse 62 tot 63 gram is licht gedaald. De prijs zakte met 2 cent. Voor 100 stuks wordt nu een €6,89 betaald. Voor de komende week worden stabiele prijzen verwacht. Een groot aanbod en een iets mindere vraag zorgen er echter wel voor dat de prijs licht onder druk staat.

Handelaren spreken van een moeizame handel. De vraag vanuit de retail kabbelt verder op het huidige niveau, terwijl vanuit de industrie wat minder eieren worden gevraagd. De industrie heeft grote voorraden en is niet happig om op dit moment nieuwe eieren op te kopen. In de markt leeft de verwachting dat de vraag vanuit de industrie medio oktober weer wat toe zal nemen.

De export van eieren naar Amerika loopt gestaag door. De interesse vanuit dat land neemt echter wel wat af, geven handelaren aan. De afzet van eieren naar derde landen is moeizaam; de handel naar Afrika loopt moeilijk en in het Midden-Oosten is sprake van veel concurrentie van andere landen.

De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62 tot 63 gram ging met 7 cent omlaag en komt uit op €6,07 per 100 stuks. De NOP-prijzen van de kooi- en scharreleieren liggen nog wel ruim boven het niveau van vorig jaar in deze periode.

Prognose: stabiele prijs met lichte prijsdruk.


Of registreer je om te kunnen reageren.