Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Handel in pluimveerechten leeft op

De handel in pluimveerechten roert zich. Het verschilt echter per regio of sprake is van een ruim aanbod. De verkoop en lease van de rechten verloopt vlot. Bemiddelaars geven aan dat de handel in varkensrechten volledig stil ligt.

Pluimveehouders betalen op dit moment tussen de €13,50 en €13,60 voor de rechten in de regio overig. In de regio Oost, waar het aanbod wat minder is, wordt rond de €13,50 betaald. In het Oosten zijn de leaserechten voor pluimvee iets goedkoper dan in de regio overig. Waar in de regio Overig rond de €2,50 wordt betaald, liggen de leaseprijzen in de regio Oost tussen de €2,30 en €2,34.

Handel varkensrechten ligt stil

De handel in varkensrechten ligt nog altijd stil. De laatste keer dat hier een opleving zichtbaar was, was toen melkveehouders interesse toonden in de rechten, in juni van dit jaar. Zij hoopten de varkensrechten te kunnen ruilen tegen fosfaatrechten.

Nadat staatssecretaris van Economische Zaken (EZ) Sharon Dijksma aangaf dat de varkensrechten niet geruild konden worden tegen fosfaatrechten, zakte de markt naar een laag niveau.

Uitwisselen varkens- en fosfaatrechten

De melkveesector praat momenteel wel met EZ over het tijdelijk uitwisselen van varkens- en fosfaatrechten. Voorlopig wordt echter geen actieve handel in varkensrechten verwacht.

Prognose: rustige handel.

Laatste reacties

  • fietskip

    leaseprijzen van pluimvee betekent dus ongeveer 14-15 cent per vleeskuiken, daarbij nog de productiekosten en dan weet je wat voor een voerwinst je moet draaien. Hopende dat het dan niet hard vriest.

  • B.Jongsma

    Ben je wel op de hoogte van de markt frank?als de vraag groot is en het aanbod klein dan gaat de prijs omhoog.heb het hier over regio oost

  • V

    Frank, er is mij deze week 2,75 geboden in regio Oost dus dat deel van je verhaal klopt niet

Of registreer je om te kunnen reageren.