Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Eierprijs blijft verder stijgen

De stijgende lijn in de eierprijzen zet verder door. De prijs stijgt met 5 tot 7 cent. Handelaren omschrijven de handel ondanks de stijgende prijzen als rustig en weinig spannend. Ze spreken de verwachting uit dat de prijzen de komende weken verder zullen stijgen.

De hectiek die voor afgelopen week werd voorspeld vanwege het einde van de vakantieperiode bleef uit. De verwachte stijging van vraag vanuit de retail bleef wat achter. Handelaren laten weten geen moeite te hebben om in de vraag te voorzien. Het aanbod aan eieren is voldoende.

In de markt leeft de verwachting dat het ook de komende week rustig blijft in de handel. De eierprijzen zullen waarschijnlijk verder gaan stijgen, maar vuurwerk wordt niet verwacht op de eiermarkt. De prijzen liggen fors boven het niveau van voorgaande jaren. Toen zaten de prijzen in september ook in de lift.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren komt nu uit op €7,13 per 100 stuks. Voor witte kooi-eieren wordt €6,22 betaald.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • Almagro

  'handelaren laten weten geen moeite te hebben om in de vraag te voorzien, het aanbod is voldoende'.
  In de tussentijd stropen ze de markt af naar vrije eieren om voor forse toeslagen op de NOP bij te kopen.

 • Koen Franken

  Het zijn dus de hamsterweken .

 • De Toekomst

  Hakt er nogal in, cent de kilo erbij!

 • mr X

  er spelen, volgens mij enige machten in de markt om de prijs laag te houden. De werkelijke prijs moet hoger liggen. Er wordt veel geëxporteerd. De handelaren zijn samen eens. Nu het woord aan de pluimveehouders om samen op te trekken.

 • Kippetje

  Laatste pluimveehouderij: Amerika SCHREEUWT om eieren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.