Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Basiscontractprijs daalt met halve cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is met 0,5 cent gedaald en komt nu uit op €0,745 per kilo.

Het is voor het eerst sinds 25 juni dat de prijs is aangepast. De NOP-richtprijs corrigeerde de prijsverhoging van vorige week en komt weer uit op €0,978 per kilo.

Op de pluimveebeurs in Barneveld bleven de prijzen voor niet-contractgebonden vleeskuikens gelijk op €0,94 per kilo. Handelaren spreken over een hele moeilijke handel. Mesters leveren zware vleeskuikens af en dat zorgt voor een ruim aanbod bij een wat mindere vraag naar het vlees. De afzet van het vlees loopt nog altijd moeizaam. Met name de botproducten worden minder afgezet.

Vleeskuikenmarkt in negatieve spiraal

De vleeskuikenmarkt zit volgens handelaren in een negatieve spiraal en voor de komende weken worden prijsdalingen verwacht. Zeker nu het laatste kwartaal van het jaar aanbreekt, waarin de prijzen vaak dalen.

Prognose: dalende vleeskuikenprijzen.

 

Eén reactie

  • jp.bierema

    Nou dat lijkt me duidelijk dus, allemaal stoppen met uitladen. Enkel kuikens bestellen voor opzetten en alles in één keer weg, ik doe het de hele zomer al en het bevalt me best. Aanmerkelijk minder werk, minder risico en minder kuikens aan de markt waardoor wanneer we het allemaal doen meer belangstelling voor de dieren waardoor meer kans op gelijkblijvende prijzen.
    Ik daag al mijn collega's uit om mee te doen, het is altijd beter minder dieren op te zetten dan straks te (moeten) beslissen om langer leeg te gaan staan. Uw technische resultaten zullen u verbazen met mesten zonder uitladen.
    Denk vooruit en bestel nu al minder dieren voor de volgende opzet!
    JP Bierema

Of registreer je om te kunnen reageren.