Pluimveehouderij

Achtergrond

Vraag en aanbod vleeskuikens in evenwicht

Vraag en aanbod zijn redelijk in evenwicht op de afzetmarkt voor vleeskuikens. Deze situatie resulteert dan ook in stabiele prijzen voor de komende week.

Voor begin volgende week is het aanbod aan vleeskuikens iets groter dan de vraag. Dit aanbod wordt over de hele week uitgesmeerd en daarmee is de markt weer in evenwicht. In de afgelopen week was het beeld precies andersom en was er in het begin van de week juist enige krapte in het aanbod. Al met al verandert er op weekbasis weinig.

Weinig spektakel in afzet pluimveevlees

De vleesafzet is ook weinig spectaculair. De verkoop van filets loopt goed. Overige onderdelen zijn echter moeilijker aan de man te brengen. Daarmee zit er aan de verkoopzijde geen rek om de prijzen te verhogen. De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft zodoende onveranderd op 75 cent per kilo. Ook de vrije prijzen blijven onaangeroerd met 94 tot 96 cent per kilo. In België blijft de ABC-prijs op 93 cent per kilo.

Prognose: prijzen stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.