Pluimveehouderij

Achtergrond 1758 x bekeken

Vakantieluwte laat prijs nog iets zakken

De NOP-richtprijs zakt voor de zesde week op rij, zij het lichtjes. De prijs voor honderd stuks scharreleieren in de gewichtsklasse 62/63 gram levert 5 cent in en komt nu op €6,94.

De Nederlandse retail neemt nog altijd minder eieren af dan gemiddeld. Sommige supermarkten namen al wel wat meer af dan de afgelopen weken, al is dat wel afhankelijk van de regio. Het is wachten op de terugkeer van de consument. Verwacht wordt dat binnen twee weken de prijzen iets aan zullen trekken. Dat gebeurt ieder jaar rond deze tijd.

Vraag vanuit industrie blijft hetzelfde

Vanuit de industrie blijft de vraag op hetzelfde niveau als voorgaande week. Hier en daar werd wat minder afgenomen. Op andere plekken was juist iets meer vraag naar eieren. Verwacht wordt dat ook hier de afname de komende weken wat zal gaan stijgen.

De export verloopt moeilijk. Met name de concurrentie uit Oost-Europa zit de Nederlandse handel dwars. De export naar Afrika verloopt ook minder. Ook daar zit de concurrentie in de weg. Bovendien hebben Afrikaanse landen nog genoeg voorraden en nemen minder Nederlandse eieren af.

Prognose: stabiele prijzen.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.