Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vrije kuikens licht omhoog

Het aanbod van vleeskuikens is relatief krap op dit moment. De afgelopen week kon met moeite worden voorzien in de vraag.

De planning voor begin volgende week leverde als resultaat dat de vraag net iets groter is dan het aanbod. Deze situatie is de aanleiding geweest om de prijzen voor niet-contractgebonden vleeskuikens licht te verhogen. Voor levering in de komende week komt er 1 cent bovenop de prijs die daarmee uitkomt op 94 tot 96 cent per kilo. De basiscontractprijs blijft onveranderd op 75 cent per kilo.

Afzet pluimveevlees niet beter

De afzet van pluimveevlees loopt op zich nog niet beter. De markt verkeert vooralsnog in een normale vakantiedip. Rekeninghoudend met de vakantieperiode is ook het aanbod kleiner. Dit wordt nog eens versterkt doordat de slachtgewichten van de kuikens nu wat lager uitvallen.

Prognose: stabiel.

 

Of registreer je om te kunnen reageren.