Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijs houdt stijgende lijn vast

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren is met 4 cent gestegen naar €7,08 per 100 stuks en ligt nog altijd ruim boven het prijsniveau van vorig jaar, toen in de laatste week van augustus 100 eieren €5,57 opbrachten. Verwacht wordt dat die prijs de komende week verder gaat stijgen.

De eiermarkt blijft vooralsnog rustig, maar met het einde van de vakanties in zicht, wordt verwacht dat de handel de komende weken aan zal trekken. Het aanbod aan eieren is meer dan voldoende, maar de vraag blijft achter. Toch geven handelaren aan dat ze geen moeite hebben met het plaatsen van de eieren.

De verwachte stijging van de vraag vanuit de retail bleef wat achter en kabbelde verder op het niveau van de afgelopen vakantieweken. Een handelaar omschreef de afgelopen week als een extra week vakantie. Eerst werd voor de afgelopen week een groei in aanbod voorspeld, nu is die verwachting uitgesproken voor de komende week. Het aanbod ligt op een dusdanig niveau dat er in de verwachte vraag kan worden voorzien.

Prognose: stijgende prijzen.


Of registreer je om te kunnen reageren.