Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Afloop vakantie zet handel op scherp

De eiermarkt maakt zich op voor een aantrekkende handel na de zomervakanties. Het noorden van Nederland is het eerst aan de beurt, daar lopen de vakanties nu af. De eierconsumptie in deze regio zal door terugkeer van de vakantiegangers weer toenemen en daar zullen de winkels op inspelen door meer eieren te bestellen.

Ook de industrie zal de productie in de komende weken langzaam maar zeker weer opvoeren, zodat daar ook meer vraag is te verwachten.

Ondertussen worden in Nederland ook veel eieren verwerkt tot poeders voor export naar Amerika. Vanuit andere landen gaan bovendien al veel verse eieren naar de VS om daar het gat op te vullen dat na de uitbraken van vogelgriep is ontstaan.

Al met al zorgt de afzet naar Amerika voor een stevige ondersteuning van de Europese eiermarkt en daardoor bleven de prijzen deze zomer op een relatief hoog niveau. De verwachting is dat een toenemende vraag in de komende weken ervoor zorgt dat de eierprijzen weer wat gaan stijgen. Hoe groot deze prijsstijging gaat worden, daar durft nog niemand een slag naar te slaan.

Prognose: stijgende prijzen.


Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • ...............

    Kunnen we de kippen geen melk voeren?

  • kuiken007

    late we maor nie doen, loopt de melkprijs weer op
    gaan de koeienboeren weer allemaal rare dingen doen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.