Pluimveehouderij

Achtergrond 3517 x bekeken 3 reactieslaatste update:30 jul 2015

Welke richting kiezen vleeskuikenhouders?

ACM zette eerder dit jaar een streep door de gezamenlijke afspraken rondom de Kip van Morgen. Toch is er ontwikkeling in gang gezet die niet langer te stuiten lijkt. Steeds meer Nederlandse supermarkten schakelen voor hun basis-kipassortiment over van gangbare kip naar gangbaar+, allerlei concepten met extra eisen rondom dierenwelzijn.

Vleeskuikenhouders komen hierdoor de komende jaren voor een belangrijkste strategische keuze te staan, zo schreef Rabobank in haar laatste thema-update Vleeskuikenhouderij. Het vleesassortiment in de Nederlandse supermarkten zal binnen afzienbare tijd bijna volledig bestaan uit tussensegmentproducten, concepten met extra eisen op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn. 30 tot 40 procent van de pluimveehouders komt voor de keuze te staan of zij hiervoor gaan produceren of zich blijven richten op de reguliere (export)markt.

Niet iedereen zal binnen ketenconcepten kunnen en willen produceren. Waar gaat u zich de komende jaren als vleeskuikenhouder op richten? En wat is uw motivatie?

Laatste reacties

 • gerald1975

  Zolang als van Ee nog een goede prijs betaald denk ik niet aan wat anders.

 • Khalid en zijn maten

  Er zijn vleeskuikenhouders die  al rekening hebben gehouden met de toekomst, en al een aantal stallen hebben aangepast/ nieuw gebouwd met het oog op de toekomst...

 • Kippenboerke

  Khalid,
  Wat is de toekomst? In Engeland gaat men weer meer naar regulier....

Of registreer je om te kunnen reageren.