Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vleeskuikenhandel wacht warmte af

De warmte houdt de handel in vleeskuikens op dit moment in zijn greep. In afwachting van de vraag in hoeverre vleeskuikenhouders de warmte de baas blijven, houdt de handel de prijzen van de niet-contractgebonden vleeskuikens onveranderd.

Vleeskuikenhouders doen er alles aan om problemen door de hitte voor te zijn, maar in Nederland hebben we nog geen ervaring met buitentemperaturen die op kunnen lopen tot 40 graden.

Ondertussen verloopt de afzetmarkt voor pluimveevlees moeizaam. Door de zomervakantie en de ramadan is er minder vraag. Slachterijen hebben dan ook minder kuikens nodig en daardoor is het aanbod vooralsnog ruim voldoende. Normaal gesproken zou deze situatie hebben geleid tot iets lagere prijzen voor de vrije kuikens, maar in verband met het hete weer zijn de prijzen onveranderd gebleven. Ook de basiscontractprijs blijft stabiel.

Prognose: Afwachtende markt

Eén reactie

  • fietskip

    wat een onzin John!

Of registreer je om te kunnen reageren.