Pluimveehouderij

Achtergrond 2980 x bekeken 7 reacties

Goede stemming op de eiermarkt

Hoewel de eiernoteringen opnieuw licht daalden afgelopen week, is er wel degelijk reuring op de markt. Prijzen liggen voor de tijd van het jaar op het hoogste niveau in jaren dankzij afzetmogelijkheden richting de Verenigde Staten.

Voor consumptie is de afzet wat teruggelopen door de warme dagen en vakantieperiode. Het blijft echter rommelen in de markt vanwege de vraag vanuit de verwerkende industrie. Die draait op volle toeren, zowel voor export naar de VS als naar andere derde landen. Door het wegvallen van de Verenigde Staten op de wereldmarkt als grootste eierexporteur, zijn afnemers op zoek naar nieuwe leveranciers. De handel oriënteert zich op nieuwe bestemmingen in Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

De noteringen zitten echter in het traditionele zomerdipje. De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren 62-63 gram daalde deze week met 15 cent per 100 stuks naar €6,55. De richtprijs van bruine scharreleieren daalde met 20 cent per 100 stuks, naar €7,28. Ook de Weser-Ems notering deed een stapje terug. Een relatieve dip, de prijzen liggen nog altijd ruim boven het meerjarig gemiddelde. Naar verluidt lopen bovendien de toeslagen op.

Prognose: stabiel tot licht lager

Laatste reacties

 • Tuig

  Dus de prijs daalt omdat het traditie is en niet vanwege het marktbeeld?  Lekker is dat! !!!😠

 • Momfer

  heel goed gezien tuig, en dit gaat al jaren zo met dank aan NOP-ZLTO.
  De eigen belangenbehartigers van legpluimveehoudend Nederland. Ik ben benieuwd of de pluimveehouders die wat met de NOP notering te maken hebben ook mee doen met Istep.

 • Wian

  Het wordt de hoogste tijd om van (NOP) noteringen afscheid te nemen. Verkopen voor een bepaalde termijn melden in iStep en er ontstaat van zelf een marktprijs die niet gebaseerd is op historie maar op de werkelijke vraag. Hier kan Acm ook niks tegen inbrengen elke pluimveehouder verkoopt zijn eieren zelf.

 • slatan

  De handel is gewoon aan het bufferen, net als andere jaren rond deze tijd...

 • mr X

  De boer heeft het verhandelen van eieren verleerd. Ze geven hun producten af en moeten afwachten wat ze krijgen. Wordt het niet eens tijd voor een digitale veiling, bijvoorbeeld via pluimveebeurs?

 • slatan

  De naam NOP doet z'n naam wel eer aan op deze manier.

 • william1

  Een notering met opslagen boven de 50 ct daar maak je een notering mee stuk.
  Zo is de vakens notering ook stuk gelopen, dan is het geen richtprijs meer.
  Een notering mag iets afwijken maar niet veel,

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.