Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

'American dream' houdt eierprijs hoog

Ondanks de daling van de NOP-richtprijs voor de vierde week op rij, zit de prijsvorming nog op kerstniveau. Dat is extreem voor deze periode van het jaar.

Niet zozeer ingegeven door de fysieke handel, maar meer door de 'emotie van het wereldgebeuren' zweeft de prijs op dit hoge niveau. De 'American dream', de verwachting dat de productiedaling in de VS kansen biedt voor Nederlandse/Europese eierhandelaren (en pluimveehouders) houdt de noteringen hoog. "Amerika zorgt voor een positieve gemoedsondersteuning'', omschrijft een handelaar het.

Reacties vanuit de handel over de marktontwikkelingen zijn wisselend. Waar de een zegt dat de retail weinig afneemt, ziet een ander dat de (Duitse) retail juist weer wat meer begint te vragen. En waar de een de handel als slecht omschrijft en de prijsnotering te hoog noemt voor handel met derde landen, ziet de ander weer lichtpuntjes in de tunnel voor de handel buiten Europa. Waar de een zegt veel offertes te moeten maken om één order te hebben, omschrijft de ander de handel als 'een beetje rustig, maar wel gezond'. De afzet naar de industrie loopt nog wel door, maar de voorraden nemen toe, ook bij de handel, maar in mindere mate.

Verwachtingen

De verwachtingen voor na de zomer (vanaf eind augustus, begin september het jaar uit) zijn goed. De voorraden die nu worden aangelegd zijn dan misschien nodig, want er is voor het najaar nog niet ingevulde vraag. Dat wekt verwachtingen: toename van omzetten, hogere prijs. Let wel, verwachtingen.

Prognose: stabiel tot licht dalend.

 

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • powerchick

    7 cent is toch geen hoge prijs voor zo un gezond en goed produkt

  • jhamavdbosch1

    Volgens mij moeten we maar eens een dag produktie thuis houden ze hebben toch eieren zat als ik ze mag geloven ze staan hier op de eieren te wachten en anders volgende week twee dag produkie s  eens lijken of ze zoveel eieren hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.