Pluimveehouderij

Achtergrond 16 reacties

Ongebruikelijke stijging eierprijzen

De NOP-eiernoteringen zijn flink gestegen. De prijzen voor kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgen met 51 cent en staan op € 5,77 per 100 stuks. Ook de scharreleiernoteringen gaan omhoog, zij het iets minder hard. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram worden 44 cent duurder en staan nu op € 6,64 per 100 stuks.

De stijgende tendens komt op een uniek moment: aan het begin van de zomer. Normaal vertonen de eierprijzen rond deze tijd van het jaar een dalende tendens, om pas na de zomermaanden weer aan te trekken. Het zijn vooral de ontwikkelingen op de internationale markt, met name de ontwikkelingen in de Verenigde Staten met betrekking tot vogelpest en de mogelijkheden om naar de VS te exporteren, die de markt nu een boost geven. De markt is zeer positief gestemd en de vraag naar eieren is goed.

De komende weken moet blijken of de huidige sterk positieve tendens standhoudt. Vooralsnog zijn de verwachtingen positief.

Prognose: stijgend.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • Tuig

  Keer weer wat anders dan dalende Prijzen. 

 • brabant z-o

  Ongebruikelijke stijging van de eierprijzen!! het is heel simpel de pakstationhouders die te laag hebben ingezet bij de retail worden nu een keer met de neus op de feiten gedrukt, er zijn gewoon geen boeren die voor die absurd lage prijzen kunnen produceren. De toeslagen lopen harder op dan de NOP.

 • koen.kerkhof1

  Wederom stijgt de Weser-Ems harder dan de NOP notering. NOP loopt over de laatste 3 weken ongeveer een halve cent achter. Met dank aan de eierhandelaren!!! NOP commissie, wakker worden en ingrijpen.

 • Almagro

  Meneer Sake Moesker : of deze trend stand houd ?
  De prijs gaat naar de dubbele cijvers. Met wie heb jij gesproken ?
  De handel zal uit alle macht proberen de NOP onderuit te halen en als de NOP-commissie dit toe laat : vette toeslagen eisen !
  Laat anders de eieren 1 of 2 weken staan en je beurt de week er op 1 cent extra. (per stuk dan wel te verstaan) In de VS kosten de eieren 16 dollar cent en er kan voorlopig onbeperkt Nederlands product naar toe. De pakstations/handelaren hebben uw eieren voor 8 cent aan de retail weg gegeven maar dat is niet uw probleem ! Ze dachten 2 cent voor mij en de rest betalen we de pluimveehouder. En volgend jaar wanneer het feestje een keer overgaat, dan zet maar wat later kippen op of blijf een zomer leeg staan.

 • Probe

  Zo is dat Plato, misschien nog een tip erbij: ga vrij en laat de NOP-notering links liggen. Als deze nu niet snel mee gaat met andere noteringen bewijst het zich wederom als onbetrouwbaar.
  Onbegrijpelijk dat NOP zijn/haar naam hieraan wilt verbinden.
  Wanneer gaan we veilen?

 • gerjan slingenbergh

  De vogelgriep is toch nog ergens goed voor.

 • l coumans

  ja
  gerjan elk nadeel hebt zijn voordeel

 • Wian

  De Nop commissie heeft absoluut niks in te brengen bij de notering dit is een commissie voor de schone schijn de handel zegt hoe het moet gebeuren en zo gebeurd het. De enige die hier wat van uit de Nop aan kunnen doen zijn de leden van de Nop. Dwing het Nop bestuur tot actie, de Nop notering (in ieder geval de naam toch) is van de leden pluimveehouders roep het bestuur ter verantwoording waarom zij de pluimveehouders laten bestelen week in week uit.

 • Mtstermors1

  Hoezo kooi eieren, dat mag toch niet in europa, dan kun je er toch ook geen notering voor hebben

 • Tonnis


  We kunnen straks de eieren goedkoop in de winkel kopen, want die hebben ingekocht voor 7,9 cent en dan leveren we ze weer terug aan de industrie voor export naar America.

 • Tonnis


  Meneer Mtstermors1, ga U eerst eens verdiepen in de materie voor dat U wat schrijft.

 • Almagro

  Wellicht is het beter om de NOP opzij te schuiven en voor wie nog vrije pluimveehouder is, voor korte termijn vaste prijzen afspreken. De pluimveehouder zonder contract zal nu aan de bak moeten om de verliezen van afgelopen jaren weer een beetje in te lopen.

 • Tonnis


  Maar ik verzeker U het extra geld dat de pakstations nu kwijt zijn aan de inkoop kant ze dat straks dubbel en dwars weer van ons afnemen, kijk naar het verleden.

   

   

 • zeelander

  DJammer voor de boeren die nu leeg staan
  En niet er van kunnen profiteren
  Er zullen er ook vele zijn die versneld de hokken vol wil hebben
  En boeren die wilde afbouwen
  Nu weer volop aan de bak gaan
  En voor je het weet zijn er
  Weer teveel eieren zijn
  Je ziet het alweer metde melkprijs
  Eerst tekort door china
  En nu alweer zoveel dat we er in verzuipen

 • Almagro

  'De noteringen voor scharreleieren duiken deze week omlaag met percentages variërend van 8 tot 9 procent. In de handel wordt gewezen op de Duitse Weser-Emsnotering die ook fors omlaag ging. Dit was een voorbode van wat de NOP-noteringen gaan doen. Deze notering is ook een substantieel onderdeel van de NOP-notering.'

  Dit is een letterlijk citaat uit het marktbericht van 10 april j.l.
  Bij deze stel ik vast dat de NOP-notering de Duitse Weser-Emsnotering niet volgt terwijl deze een substantieel onderdeel van de NOP-notering is.
  Hoeveel meer bewijs moet er komen om aan te tonen dat de NOP-notering gemanipuleerd wordt ?

 • Tuig

  Ook de handelaren hebben invloed, net als de Amsterdamse index. Wie de handelaren zijn valt nog wel te raden.  Wie bepaald de Amsterdamse index? 

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.