Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije noteringen omhoog

De vrije noteringen voor vleeskuikens zijn omhoog gegaan. De Basiscontractprijs blijft gelijk. De periode van gebroken weken met uitval van slachtdagen is nagenoeg voorbij. Structureel is de markt niet verkeerd.

De afgelopen weken werd de vrije prijs voor zware kuikens fors naar beneden bijgesteld om zo de neiging van veel vleeskuikenhouders om de dieren zo zwaar mogelijk af te leveren af te remmen. In de afgelopen weken met toch al veel uitval van slachtdagen en een relatief grote aanvoer konden de slachterijen dat er niet bij hebben. Toch is er zo hier en daar wel verbazing dat de vrije notering voor zware dieren zo fors is bijgesteld naar boven. Zware filets zijn nog steeds moeilijk af te zetten.

Prognose: Stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.