Pluimveehouderij

Achtergrond 2947 x bekeken 3 reacties

Eierprijzen trekken aan

De NOP-noteringen vertonen een stijgende tendens. De prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt deze week met 19 cent naar €5,92 per 100 stuks. Ook de kooi-eierprijzen stijgen. Bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram worden 13 cent duurder, de prijs stijgt naar €4,87 per 100.

De afgelopen week liep de afzet richting retail in aanloop naar Pinksteren bijzonder goed. De voorraden zijn nagenoeg op. Ook uit de industrie was er vraag naar eieren.

Ook voor de komende weken zijn de vooruitzichten goed. Dat de kooi-eiernoteringen nu stijgen, wijst vooral ook op een positief sentiment als het gaat over de verwachtingen voor wat betreft de markt voor eierpoeder en eiproducten. Tot nog toe is er nog niet zo veel van te merken geweest, maar de verwachting is dat de problemen met vogelgriep in Amerika hun weerslag zullen krijgen in de handel. In Amerika gaan 30 miljoen leghennen uit productie. Op de korte termijn weet de Amerikaanse pluimveesector de gaten nog te dichten, maar op de langere termijn zullen de Amerikanen hun verplichtingen voor de levering van eiproducten niet goed kunnen nakomen en zullen elders alternatieven worden gezocht.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Scharreleieren
Kooi-eieren
Totaal overzicht

Laatste reacties

  • info519

    nop is nog steeds veel lager dan barneveld zoals gewoonlijk, waarom nooit erboven???

  • powerchick

    Net hoorde ik op het nieuws dat er een tekort aan eieren komt ivm met vogel griep in Amerika

  • agro1


    us of a protectoraat de oekraïne kan nog wel wat leveren, en dat zonder de markt te bederven. wawiljenogmeer???

Of registreer je om te kunnen reageren.