Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Eiermarkt positief gestemd

De stemming in de eierhandel is tamelijk positief. De afgelopen week werden de eieren tamelijk vlot verkocht en ook voor volgende week, de week voor Pinksteren, zijn de verwachtingen vrij positief.

De NOP-noteringen laten licht stijgende prijzen zien voor de scharreleieren variërend van 3 tot 7 cent per 100 stuks. Uit de markt komen verder berichten dat er vrij veel oude leghennen zijn geslacht. Niet altijd worden er meteen nieuwe koppels opgezet. De komende weken zal het aanbod waarschijnlijk niet veel te ruim zijn en dat betekent een vrij goed vooruitzicht voor de prijsontwikkeling.

De kooi-noteringen blijven gelijk. De markt voor kooi-eieren is een vrijwel geheel apart functionerende markt vooral gericht op de industrie en de wereldmarkt.

Ook de berichten over vogelgriep in Amerika en Mexico en nu ook in Rusland maken dat er een zeker optimisme is over de prijsontwikkeling. Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft deze week de productieverwachtingen voor eieren naar aanleiding van de AI naar beneden bijgesteld. De verwachting is dat er vroeg of laat meer exportmogelijkheden ontstaan voor Europese eieren en dat moet de prijs dan beïnvloeden.

Prognose: stabiel tot stijgend

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • peter1939


  oei ze worden duur......

 • Koen Franken


  Zal met name afhangen  wat er in Amerika gebeurt , met die grote aantallen dieren welke geruimd worden .

 • De Toekomst

  Kunnen de pakstations en industrie al zenuwachtig worden als ze straks niet falliet gaan, als ze een beetje duurder worden want daar hebben ze niet op gerekend , want de boertjes moeten natuurlijk wel maar nét in leven kunnen blijven, zodat hun de macht blijven hebben.

 • zeelander

  Heerlijk toch
  Enorme ruimegen in amerika
  Wat hier tot hogere prijzen gaat leiden van onze eitjes
  Ik ga waar achtig vast folders halen bij de mercedus garage
  Ik ben onder hand wel aan een nieuwe toe

 • crisismanager

  de stemming bij de eierhandel is tamelijk positief, bij de boer daarentegen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.