Pluimveehouderij

Achtergrond

Ei snel duurder door kooplustige industrie

De eipoederproducenten zijn bang de boot te missen en kopen volop kooi-eieren om eipoeders te produceren die later wellicht geëxporteerd kunnen worden naar de Verenigde Staten. De industrie hoopt te kunnen profiteren van een gat in de markt nu er vanwege vogelgriep zoveel leghennen zijn geruimd in de VS.

De kooplust heeft tot gevolg dat de prijzen van de kooi-eieren flink oplopen. Deze week gaan de NOP-noteringen met zo'n 40 cent per 100 stuks omhoog. En dat betekent toch een forse stijging op weekbasis.

De afzet van scharreleieren loopt op zich ook goed. De consumptie tijdens Pinksteren is redelijk goed geweest. Daarnaast lift de prijsvorming van scharreleieren mee op de golf die nu tot stand komt in de verkoop van kooi-eieren. De verwachting is wel dat de afstand tussen kooi- en scharreleieren de komende weken kleiner wordt.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.