Pluimveehouderij

Achtergrond 1638 x bekeken 7 reactieslaatste update:7 apr 2015

Zoeken naar een nieuw niveau

De NOP-noteringen zijn verder gedaald. Bij de scharreleieren ging er grofweg 20 tot 30 cent per honderd stuks van de prijs af. De afgelopen weken zijn er veel eieren afgeleverd voor de retail.

Vanaf woensdag was het echter vrijwel gebeurd met de afzet. Toch is de handel goed te spreken over de Paashandel. Er was de afgelopen weken sprake van een goede vraag en afzet.

Nu zit de handel in een overgangssituatie. Het is moeilijk te voorspellen op welk niveau de eierprijzen zullen stabiliseren. De geluiden lopen uiteen. Er zijn mensen die denken dat de prijzen ver weg zullen zakken, maar er wordt ook een prijsniveau genoemd van rond de €6,00 tot €6,25 per 100 voor scharreleieren.

Het prijsverschil tussen scharrel- en kooi-eieren is groot. De industrie vraagt minder om kooi-eieren en ook de export naar derde landen loopt niet echt vlot.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • Zents beheer

  Het maakt voor de NOP-notering niet veel uit hoe de marktontwikkelingen zijn. 2/3 van de prijs komt tot stand door opgave van de handel. Met name de industrie zal er alles aan doen om de prijs zo snel mogelijk onderuit te halen, ondanks de goede afzet mogelijkheden wereld wijd. De mate waarin de industrie zal slagen zal bepalend zijn voor de toeslagen boven op de NOP die deze zomer betaald zullen worden.
  Niet alleen pluimveehouders maar ook pakstations met voornamelijk binnenlandse afzet zullen met lede ogen aanzien hoe hun verkoop notering (Amsterdamnotering) onderuit gehaald wordt.

 • Tonnis


  Een prijs van rond de 6 cent is toch ook een ver weg gezakte prijs?

  Of ben ik de enige die het voor dat geld niet kan doen?

 • Guliker

  Plato, inderdaad lijkt het er op dat de Amsterdamse notering wordt gebruikt om de NOP notering te beinvloeden.

 • rvdb


  vanaf woensdag gedaan met de afzet  ??? hier halen ze de eieren onder de kip uit om ze zo snel mogelijk in een doosje te doen en met een rotgang de winkel in te krijgen.

  hoezo geen afzet!!

 • caddy


  De vraag naar eieren zal afnemen na pasen, maar er gaan geluiden dat het aanbod ook minder word. Er worden veel kippen weg geladen rond pasen. Een deel zal de zomer overbruggen met leegstand.

 • peter1939


  6 cent is idd  te ver weggezakte prijs(-15%)aanbod gaat fiks afnemen komende maanden......

 • Tonnis


  De aanvoer bij de pakstations zal gestaag afnemen, en ik voorzie een eierprijs die het niveau van meer dan kostprijs zeker gaat halen. Of is hier de wens de vader van de gedachte.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.