Pluimveehouderij

Achtergrond 1023 x bekeken

Stabiliteit verwacht na chaotische handelsweek

Een 'chaotische' handel, zo omschreef een eierhandelaar de afgelopen week; wisselvalliger dan anders na Pasen. Er waren retailers die, meer dan voorgaande jaren, meer eieren 'naar binnen hadden getrokken', die (groten)deels waren blijven staan. Daardoor werden deze week door sommigen wel de helft minder eieren afgenomen dan normaal. In diverse soorten en maten, daar was geen peil op te trekken.

Verwacht wordt dat de voorraden bij de retail volgende week zijn/worden weggewerkt en dat de situatie weer wat stabiliseert. Dat de handel gaande de afgelopen week iets aantrok, duidt in die richting.

Momenteel worden veel (rui)koppels weggedaan. Dat leidt tot een iets krapper aanbod. In combinatie met een richting Pinksteren licht toenemende vraag, zal dat mogelijk een prijsopdrijvend effect hebben. Dat er weer meer sla, spinazie en asperges gegeten gaan worden, versterkt dat effect. Daarentegen hebben de vrije/feestdagen de komende weken (Koningsdag, 5 mei, Hemelvaartsdag) een drukkend effect op de eieraankopen.

Prognose: stabiel/prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.