Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Scharreleiprijzen duiken omlaag

De noteringen voor scharreleieren duiken deze week omlaag met percentages variërend van 8 tot 9 procent. In de handel wordt gewezen op de Duitse Weser-Emsnotering die ook fors omlaag ging. Dit was een voorbode van wat de NOP-noteringen gaan doen. Deze notering is ook een substantieel onderdeel van de NOP-notering.

Het komt erop neer dat de eiermarkt in een soort van overgangssituatie zit. In de weken vóór Pasen zijn er veel eieren uitgeleverd. Rond Pasen viel de handel terug. Na Pasen waren er veel eieren die weg moesten. De vraag was echter veel minder. Het aspergeseizoen komt op gang. Dat kan de vraag positief beïnvloeden.

De kooi-eieren dalen ook nog iets in prijs. Er is wel vraag naar kooi-eieren vanuit de industrie. Frankrijk en Spanje bieden relatief veel eieren aan voor de export naar derde landen.

Voor volgende week wordt voor de scharreleieren nog een prijsverlaging verwacht. In de week daarna zouden de prijzen kunnen stabiliseren.

Prognose: daling

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • Eikes


  Goed dat de handel wijst op de Weser-Ems. Alleen laat ze dit ook doen als op het einde van het jaar tot pasen de Weser-Ems wegloopt van de NOP.

 • brabant z-o

  Asperge seizoen komt er aan. volgende week komt de zon er aan, die week er op komt er natuurlijk ook weer iets aan, ja ga zo maar door.

 • trijnie

  Ach ja, teveel ingekocht voor de pasen, nu moet het eerst op.
  Lekker: asperges met ei, ham en kaassaus.

Of registreer je om te kunnen reageren.