Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs kooi-ei stabiel, scharrel lager

De NOP-noteringen voor kooi-eieren zijn deze week gestabiliseerd. Die van scharreleieren zijn grofweg 20 cent gedaald. De eierhandel heeft veel last van de gebroken weken die zorgen voor onrust en onregelmatigheden. Vlak voor Pasen zijn veel eieren ingekocht door retail en industrie. Die voorraden zijn nu wel weg.

De handel verwacht dat een stabilisering van de prijzen kan optreden, maar door de onregelmatige weken blijft het moeilijk te voorspellen. Het mooie weer van de afgelopen weken was niet bevorderlijk voor de consumptie. Nu het aspergeseizoen op gang komt, kan de consumptie wat aantrekken.

Hoogpathogene vogelgriep in VS

Op de lange termijn zijn de ontwikkelingen in de wereld van belang. De hoogpathogene vogelgriepuitbraken in de Verenigde Staten kunnen zorgen voor verschuivingen in de wereldhandelsstromen, waar ook de Europese legpluimveehouderij profijt van kan trekken, zeker ook met de lagere eurokoers van dit moment.

Prognose: stabilisering.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

  • zon

    6 weken geleden was de eierpromotie de oorzaak van de wat hogere prijzen.
    Waarom is de prijs dan nu zo laag?

    die eierpromotie van NOP en NVP is een verplichte belasting,het blijkt weggegooid geld te zijn.

  • l coumans

    ja Zon zie daar maar eens van af tekomen , dat andere geldveslindende partijen uit maken wat goed voor ons is 

Of registreer je om te kunnen reageren.