Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:20 mrt 2015

Noteringen voor vleeskuikens gelijk

De basiscontractprijs en de vrije noteringen voor vleeskuikens zijn gelijk gebleven. Vraag en aanbod zijn nagenoeg in evenwicht. Het aanbod levende vleeskuikens is wel wat aan de ruime kant. Het is echter geen aanleiding geweest om de vrije noteringen aan te passen.

Dat wil allemaal niet zeggen dat het niet veel beter had kunnen zijn. Nederland heeft tot eind april te maken met exportrestricties als gevolg van de vogelgriep van eind vorig jaar. Het geval Barneveld komt erbij en dat kan eveneens weer effect hebben op de export. Ook de stap van Zuid-Afrika dat de importheffingen voor Nederlands kippenvlees heeft verhoogd, heeft zijn weerslag. Door die exportbeperkingen blijft de boutenprijs, zo'n 45 procent van de kip, tot nu toe onder €1.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van vleeskuikens vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
basiscontractprijs
vrije, lichte kuikens
vrije, zware kuikens
NOP-richtprijs
NOP-voerwinst
ABC-prijs
Jan van Ee
GPS
Broedeieren NOP/NVP
Broedeieren vrij

Of registreer je om te kunnen reageren.