Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije vleeskuikens stijgen 3 cent in prijs

De noteringen van niet-contractgebonden vleeskuikens op de pluimveebeurs in Barneveld zijn met 3 cent per kilo gestegen. De basiscontractprijs bleef daarentegen onveranderd.

In het algemeen is er iets meer vraag naar pluimveevlees, terwijl het aanbod aan kuikens wat kleiner uitvalt. Dit beeld wordt echter niet door alle slachterijen gedeeld. Vandaar dat de meningen over de prijsverhoging bij de vrije kuikens verdeeld zijn. Dit houdt ook direct verband met de gewichten van de vleeskuikens. Vlees van te zware kuikens is namelijk nog steeds moeilijk te plaatsen en dat zit hier en daar de afzet flink in de weg. Bedrijven die de gewichten goed in de hand hebben, profiteren op dit moment wel van een betere vraag.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.