Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierprijzen verder omhoog

In de week voor carnaval was de vraag van winkelbedrijven en kokerijen zeker niet verkeerd. Het resulteerde in verder stijgende prijzen voor met name de scharreleieren. De afzet van kooi-eieren naar de industrie liep iets minder hard, maar ook hier gingen de prijzen nog iets omhoog.

De vraag van kokerijen en ververijen naar eieren voor Pasen is goed te merken. De noteringen van Weser-Ems voor witte scharreleieren in de maat M liggen zelfs hoger dan de prijzen voor de maat L. Hoewel dit niet ongewoon is voor de periode naar Pasen, valt wel op dat het aanbod van kleine eieren relatief klein is. Dat komt omdat er minder nieuwe legkippen zijn opgezet, waardoor er op dit moment minder kleine eieren worden geproduceerd.

Na carnaval wordt een verder aantrekkende markt richting Pasen verwacht.

Prognose: stijgende prijzen

Laatste reacties

 • hans1961

  er worden steeds hogere toeslagen op de nop betaald, m.i. moet deze notering dus gewoon hoger zijn.
  Als het verschil tussen scharrel wit en bruin niet hoger wordt, zijn er over paar jaar geen bruine scharreleieren meer, saldo van witte ligt gewoon hoger.
  de totstandkoming van deze notering zou ook meer open mogen zijn.
  Ik krijg soms het gevoel dat in een of ander rokerig achteraf-kamertje een soort van handjeklap gedaan wordt om te kijken hoe laag ze de nop notering kunnen houden.

 • 200113528

  geheel met hans EENS NOP betekend niet voor niets Naai Onze Pluimveehouders en dan weet je hoe de verhoudingen zijn. Onze zijn de eierhandelaren

 • Wian

  klopt hellemaal even een vergelijking in maart 2012 zitten er in de Eu 256 miljoen leghennen volgens EMA lijst toen was de eierprijs € 11.50 per honderd nu in febr. 2015 zitten er volgens die zelfde lijst 253.8 miljoen leghennen en is de prijs €6.00 per honderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.