Pluimveehouderij

Achtergrond 1159 x bekeken

Afzet eieren verloopt rustig

De verkoop van eieren verliep afgelopen week nogal rustig. De vraag van winkelbedrijven naar scharreleieren was beperkt. Desondanks gingen de prijzen van deze eieren weer wat omhoog.

Bij de kooi-eieren was dat niet zo. Daar wordt vooral de grotere concurrentie vanuit Polen, Spanje en Frankrijk weer gevoeld. Bovendien is er op dit moment minder vraag vanuit landen buiten Europa. Het gevolg daarvan is dat de prijzen van kooi-eieren zelfs iets omlaag gingen.

Al met al is er geen sprake van een vlotte eiermarkt. De komende week wordt daarin geen verandering verwacht in verband met het naderende carnaval. Eierproducenten hopen dat de vraag na carnaval snel aantrekt om zodoende voor Pasen nog goede zaken te doen.

Prognose: prijzen stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.