Pluimveehouderij

Achtergrond laatste update:4 dec 2015

Vleeskuikenprijs blijft stabiel

De basiscontractprijs blijft staan op 68 cent per kilo. Vanaf begin oktober liet de prijs een daling zien, maar donderdag bleef de prijs gelijk ten opzichte van vorige week.

In totaal leverde de basiscontractprijs sinds begin oktober 6,5 cent in.

Vraag en aanbod in balans

De markt staat er in vergelijking met een week terug niet veel anders voor. De handel in vleeskuikens loopt aardig door. Het aanbod is nog altijd ruim, maar neemt wel iets af. Dat komt onder andere door de afname van het aantal zware kippen. Vraag en aanbod zijn behoorlijk in balans. Hierdoor neemt de prijsdruk wat af.

Ook stabiele prijs vrije vleeskuikens

Dat is ook terug te zien in de verschillende vleeskuikenprijzen. Naast de basiscontractprijs kwamen ook de prijzen van de meeste pluimveeverwerkers niet van hun plek. Ook de prijs voor vrije vleeskuikens bleef gelijk. Voor zowel de lichte als de zware kuikens wordt nog altijd 90 cent per kilo betaald.

Prognose: stabiele markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.