Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs komt niet van plek

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is gelijk gebleven op 68 cent per kilo. De prijsdaling van de prijs stokte vorige week en lijkt nu definitief een bodem te hebben bereikt. De prijs staat nu 3 cent onder het niveau van vorig jaar.

Het aanbod aan vleeskuikens is ruim. De afzet van het vlees loopt net als in de voorbije weken vlot door. Van een duidelijke piek richting de kerst is geen sprake, omdat tijdens de feestdagen vaker voor de wat luxere vleesproducten, bijvoorbeeld wild, wordt gekozen.

Vrije prijzen ook gelijk

Naast de basiscontractprijs blijven ook de vrije prijzen gelijk. Voor zowel lichte als zware kuikens wordt nog steeds 90 cent per kilo betaald. Ook de vleeskuikenprijzen van de verschillende pluimveeverwerkers kwamen niet van hun plek. Op de beurs in Deinze zakte de prijs woensdag met 2 cent naar maximaal 86 cent per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.