Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vrije vleeskuikens stijgt

De prijzen voor vrije vleeskuikens zijn gestegen. De prijs voor de dieren tot 1.800 gram steeg met 3 cent, terwijl voor de kuikens zwaarder dan 1.800 gram 7 cent per kilo meer wordt betaald.

De prijs voor zowel de lichte als de zware kuikens komt daarmee 90 cent per kilo.

Krap aanbod vleeskuikens

Het aanbod aan vleeskuikens neemt wel af. Van een ruim aanbod zoals in de afgelopen weken is geen sprake. Het krappe aanbod zorgt voor de stijging van de vrije prijzen. De afzet van het vlees valt tegen, maar dat is vaker te zien in deze tijd van het jaar. De export van kuikenvlees verloopt nog altijd stroef. In de markt leeft de verwachting dat de stijging van de vrije prijzen dan ook geen opmaat is naar verhoging van de andere prijzen.

Basiscontractprijs daalt verder

Integendeel zelfs. De basiscontractprijs zakt juist verder weg. Na een daling van 1 cent wordt nu 69 cent per kilo gehanteerd. Het is de zesde daling op rij. De basiscontractprijs ligt nu op het laagste niveau van de afgelopen vijf jaar.

Prognose: prijs blijft onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.