Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs scharreleieren plust 3 cent

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram is met 3 cent gestegen. Voor 100 eieren wordt nu €6,60 betaald. Daarmee ligt de prijs 25 cent boven het niveau van exact een jaar geleden.

Ook de prijzen voor kooi-eieren gingen verder omhoog. Voor 100 stuks witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram wordt nu €5,89 betaald.

Niet veel verandering

De markt staat er niet heel anders voor dan een week geleden. Het aanbod aan eieren is voldoende en handelaren geven aan dat ze in de vraag kunnen voorzien. Vanuit de retail komen wel wat bestellingen, maar handelaren geven aan dat het niet om grote aantallen gaat.

Geen grote bestellingen

De industrie heeft in het derde kwartaal veel eieren gekocht en zat met ruime voorraden in de voorbije weken. Nu die voorraden wat terug beginnen te lopen, worden wel wat meer eieren gekocht door de industrie. Het gaat dan vooral om het aanvullen van de tekorten. Grote bestellingen worden niet gedaan.

De export vanuit Europese landen naar het Midden-Oosten en Afrika ondervindt nog altijd concurrentie van India. De Verenigde Staten neemt eieren af volgens contract, maar extra partijen worden niet of nauwelijks gevraagd.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Eén reactie

  • De Toekomst

    En de kooi eieren zijn 30 ct goedkoper dan vorig jaar, jongens, jongens wat zijn ze duur geworden, dit jaar!

Of registreer je om te kunnen reageren.