Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reactieslaatste update:20 nov 2015

Eierprijzen zetten stijging door

De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren in de klasse 62/63 gram is opnieuw fors gestegen. De prijs ging met 11 cent omhoog en komt nu uit op €5,86 per 100 stuks.

Het is de derde prijsstijging op rij. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren in de klasse 62/63 gram pluste met 3 cent naar €6,57 per 100 stuks.

Rustige markt, ondanks prijsstijgingen

Handelaren spreken van een rustige markt waarin weinig beweging zit, ondanks de prijsstijgingen. De vraag vanuit de retail viel wat tegen. De retail heeft nog voorraden na verschillende acties vorige week, daarom is de vraag naar eieren wat vlakker.

Ook vanuit de industrie worden minder eieren gevraagd. De industrie heeft net als de retail nog voorraden. Als er al eieren worden verhandeld, gebeurt dat tegen lagere prijzen.

Moeizame export

De export naar landen in het Midden-Oosten en aan de westkust van Afrika verloopt moeizaam. Er zijn nog voorraden en de landen halen eieren liever uit Brazilië of India, omdat de prijzen daar lager zijn ten opzichte van de Europese eierprijzen.

Stijging eierprijzen

Richting de kerst wordt een stijging van de eierprijzen voorspeld, al zal dit niet met forse stappen gaan. Voorlopig is sprake van een rustige handel waarin de prijzen voorzichtig zullen stijgen.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Laatste reacties

 • Broederijbrok

  Fors gestegen?
  Van 6,54 naar 6,57.
  Dit is een stijging van 0,4587 %
  Wel bij de scharrel, want dat is het grootste deel.
  Dus 10 eieren in de winkel stel, 1,85 wordt dan bijna 1,86!!!

 • MVonk

  1,85 dat is 281%
  afgelopen week lagen ze voor 2.10 in het schap dat is 319 %

Of registreer je om te kunnen reageren.