Pluimveehouderij

Achtergrond 1370 x bekeken 2 reacties

Basiscontractprijs zakt halve cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is met 0,5 cent gedaald naar 68,5 cent per kilo. Het is de zevende daling op rij.

In twee maanden tijd is de prijs in totaal met 6,5 cent gezakt naar een diepterecord van de afgelopen vijf jaar.

Vraag en aanbod in evenwicht

Ondanks de dalende basiscontractprijs lagen vraag en aanbod van levende kuikens wel in evenwicht. Er zijn positieve geluiden vanuit de markt, omdat de handel gezien de tijd van het jaar niet tegenvalt. De verkoop van de geslachte producten verloopt daarentegen moeizaam.

Prijs vrije vleeskuikens gelijk

De prijzen voor vrije vleeskuikens bleven onveranderd op 90 cent per kilo voor zowel de zware en lichte kuikens. In Deinze steeg de vleeskuikenprijs met 5 cent naar 89 cent per kilo. Deze verhoging komt echter voort uit de stijging van de vrije prijzen vorige week in Nederland.

Prognose: prijsherstel blijft uit.

Laatste reacties

  • Broederijbrok

    ?????
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

  • mazzel1

    Wat een klets. Dhr. Bussink zou zich toch eens beter moeten laten informeren. De prijsstijging in Deinze is gewoon het gevolg van een krap aanbod en dan gaat de prijs omhoog; zo werkt dat nou eenmaal. Of gaat nu de prijs in Barneveld ook weer omhoog omdat de prijs in Deinze omhoog gegaan is? Dan gaan we een goede tijd tegemoet!

Of registreer je om te kunnen reageren.