Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs levert 0,5 cent in

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is opnieuw gedaald. De prijs zakte met 0,5 cent en komt nu uit op 68 cent per kilo.

De basiscontractprijs is de enige notering die zakte. De NOP-richtprijs en de prijzen bij de verschillende pluimveeverwerkers bleven staan op hetzelfde niveau als een week geleden. De prijs voor vrije vleeskuikens bleef gelijk. Voor zowel de lichte als de zware kuikens wordt €0,90 per kilo betaald.

Groot aanbod vleeskuikens

De handel in vleeskuikens loopt aardig door, maar het aanbod aan levende kuikens is groot. De dieren worden bovendien zwaarder geleverd. De afzet van het vlees van deze dieren verloopt moeizamer. Dat is ook terug te zien in de matige verkopen aan de slachterijen. Die kopen de zwaardere dieren wel, maar alleen tegen lagere prijzen.

Weinig verandering verwacht

Naar volgende week toe wordt weinig verandering in de markt verwacht. Het aanbod is groter dan de vraag en dat drukt de prijzen.

Prognose: prijzen onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.