Pluimveehouderij

Achtergrond

Vrije prijs vleeskuikens daalt fors naar 83 cent

Vleeskuikenhouders leveren te zware dieren af. Hierdoor is een overaanbod aan pluimveevlees ontstaan en dat zet op zijn beurt de afzet van de vleeskuikens onder druk. De basiscontractprijs en de vrije prijzen gaan daarom omlaag.

De afzet van het vlees verloopt moeizaam. Door het ruime aanbod en de stroeve afzet van het vlees, gingen de vrije prijzen fors onderuit. De prijs voor zware vleeskuikens zakte met 8 cent naar 81 tot 83 cent per kilo.

Minder vraag

Tegenover het ruime aanbod, staat een mindere vraag naar vlees. De consumptie ligt seizoensgebonden op een lager niveau en de export verloopt moeizaam. Hierdoor blijven de prijzen voor pluimvee onder druk staan.

Prognose: prijzen onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.