Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Prijsdaling eieren zwakt af

De NOP-richtprijs voor scharreleieren in de klasse 62/63 gram is opnieuw gedaald. De prijs zakte met 4 cent naar €6,46 per 100 stuks. Daarmee is de daling een stuk kleiner dan in de afgelopen weken.

In de markt leeft de verwachting dat de prijs de komende weken eerst stabiel zal moeten blijven, voordat weer naar boven kan worden gekeken.

Meer vraag naar eieren

Handelaren geven aan dat de handel vlotter loopt dan in de voorbije weken. Het aanbod aan eieren is weliswaar nog altijd ruim, maar ze worden ook meer gevraagd. De vraag vanuit de industrie blijft zwak, maar trekt wel iets aan. De retail ziet een lichte stijging in de consumptie van eieren en neemt daarom wat meer eieren af.

Export naar VS valt tegen

De export van eieren naar de Verenigde Staten valt wat tegen. In de VS komt de eigen eierproductie weer op gang en ook worden meer eieren uit Zuid-Amerika gehaald. Deze eieren zijn goedkoper dan de eieren uit Europa. De vraag naar Nederlandse eieren vanuit derde landen in het Midden-Oosten en het westen van Afrika nam licht toe.

Prijsdaling kooi-eieren

Naast de prijsdalingen bij scharreleieren gingen ook de prijzen voor kooi-eieren omlaag. De NOP-richtprijs voor kooi-eieren in de klasse 62/63 gram zakte met 8 cent naar €5,64 per 100 stuks.

Prognose: prijzen licht onder druk.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
totaal overzicht

Laatste reacties

 • crisismanager

  maar ze rije wel de eieren onder de kont uit. maar de prijs wil maar niet stijgen.tss vreemd .lijkt wel of ze met mn kl..en aan het rammelen zijn

 • V

  Ze moeten er eerst nieuwe zakken aan naaien zeker.

 • De Toekomst

  Klopt toch geen hout van, minder kippen in europa als vorig jaar, in amerika vogelgriep geweest en dus toren hoge prijzen. En die exporteren natuurlijk niet meer, dus er moet veel vraag zijn elders.

 • crisismanager

  er is zeker vraag,heel veel vraag.maar wij als boeren weten toch helemaal niet wat er reilt en zeilt.handel kan verhalen vertellen wat ze maar willen.rond jullie ,augustus kwamen er vertegenwoordigers op het erf die zeiden nou vanaf begin september gaan we misschien wel historische hoge prijzen krijgen.amerika ligt plat ,in nederland staat veel leeg .we gaan echt supergoede tijden tegemoet.en de prijs heeft terwijl niets anders gedaan dan gezakt.wie gaat er dan met die hoge prijzen lopen ?moet toch weer geen tekeningetje bij gemaakt worden

 • rvdb

  Zolang de pluimveehouder de prijsvorming aan de handel overlaat zullen de prijzen zo laag mogelijk gehouden worden. Die zitten niet te wachten op hoge prijzen. hoe lager zij in kunnen kopen hoe beter.
  Geef ze eens ongelijk.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.