Pluimveehouderij

Achtergrond 1627 x bekeken laatste update:20 nov 2015

Eierprijzen laten stijging zien

De NOP-richtprijs voor scharreleieren in de klasse 62/63 gram is met 3 cent gestegen naar €6,49 per 100 stuks. Het is de eerste stijging sinds begin september.

Handelaren geven aan dat de huidige stemming in de markt vriendelijker is dan de afgelopen weken. De verwachting leeft dat de prijzen verder zullen stijgen.

Prijs kooi-eieren gestegen

Niet alleen de prijzen van de scharreleieren gingen omhoog, ook voor kooi-eieren wordt meer betaald. Voor 100 stuks in de klasse 62/63 gram wordt nu €5,68 betaald, 4 cent meer dan een week geleden.

Meer vraag vanuit industrie

De vraag vanuit de industrie leeft weer iets op en dat is merkbaar in de prijzen. Bovendien zijn er in de retail verschillende acties gaande die zorgen voor extra vraag naar eieren. Richting het einde van het jaar wordt een stijgende lijn in de consumptie van eieren verwacht, zeker met de feestdagen in het verschiet.

Minder vraag vanuit Afrika

De export van eieren loopt door op hetzelfde niveau als in de voorbij weken. Vanuit het Midden-Oosten worden veel eieren gevraagd, terwijl de vraag vanuit Afrika iets minder is. Vanwege de hoge eierprijzen in Europa kiezen die landen vaak voor goedkopere alternatieven op de wereldmarkt.

Prognose: lichte stijging eierprijzen.

Meer informatie over de prijzen van eieren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijzen van scharreleieren
Prijzen van kooi-eieren
Totaaloverzicht

Of registreer je om te kunnen reageren.