Pluimveehouderij

Achtergrond

Basiscontractprijs zakt met 1 cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens is opnieuw gedaald. De prijs zakte met 1 cent naar 72,5 cent per kilo.

Een maand geleden stond de basiscontractprijs nog op 75 cent per kilo. In de markt leeft de verwachting dat de prijsdaling nog niet ten einde is.

Ruim aanbod vlees

Nog altijd is er sprake van een ruim aanbod aan vlees. Vleesverwerkers hebben te maken met de aanvoer van veel zware kippen die moeilijk af te zetten zijn. De verkopen van de verschillende vleesproducten verlopen daarnaast moeizaam. De consumptie ligt net als in de afgelopen weken op een lager niveau.

Prijsdaling verwacht

Dat drukt op de prijzen en de verwachting is dat de contractprijzen verder zullen dalen. De vrije prijzen bleven na twee forse verlagingen op rij deze week gelijk. Ook de prijzen bij verschillende vleesverwerkers kwamen niet van hun plek.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.